JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind “loud jazz”. Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio. All About Jazz compară JazzyBIT cu Esbjörn Svensson Trio: “JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile.”.

În 2014 trupa lansează albumul de debut “Touch the Sky“, urmat de albumul “Horizon” în 2016. În 2021 JazzyBIT lansează al treilea album “Drive“, album mixat în New York City la The Bunker Studio de către John Davis (basistul trupei Jojo Mayer / Nerve) și masterizat de către Alex DeTurk, ambii laureați cu premiul Grammy pentru cel mai bun album instrumental de jazz în 2019.

Trupa desfășoară o bogată activitate concertistică, numărând peste 300 de concerte în 12 ani de activitate. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în 20 de țări de pe trei continente, participând la câteva dintre cele mai renumite festivaluri de jazz din lume, precum Blue Note Jazz Festival New YorkJarasum International Jazz Festival în Seul (Coreea de Sud), Eurojazz în Mexico City (Mexic), Katara European Jazz Festival în Doha (Qatar), A to JazZ Festival în Sofia (Bulgaria), Belgrade Jazz Festival în Serbia, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania și mai multe apariții la Gărâna Jazz Festival și Jazz in the Park în Cluj-Napoca. Cântă și în multe cluburi de jazz cu tradiție, precum Blue Note Jazz Club (New York, Beijing și Shanghai), Porgy & Bess (Viena), Reduta Jazz Club (Praga), Sunset Sunside (Paris), PizzaExpress Jazz Club (Londra) sau Budapest Jazz Club. Pe lângă circuitul jazz, trupa a cântat și în cadrul unor festivaluri cu muzică de mai multe genuri, precum festivalul Sziget din Ungaria, Exit din Serbia sau Untold din România, dar și în cadrul unor cluburi cunoscute din circuitul european, precum A38 din Budapesta sau Control din București.

Alături de grupul de folclor contemporan Subcarpați, JazzyBIT lansează în 2017 proiectul Subcarpați x JazzyBIT / SUBJazz, o contopire a muzicii celor două grupuri. Alături de Horea Crișovan trupa cântă la Timișoara Jazz Festival în 2018 și la Gărâna Jazz Festival în 2019.

JazzyBIT 2023

Teodor Pop

pian, claviaturi

Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a urmat cursurile de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte Francisc Hubic din Oradea. În 2001 obține un certificat de acreditare în jazz, în urma unui examen final perfect. Un an mai târziu se mută la Timișoara, unde continuă să cânte jazz și blues în mai multe proiecte. În 2004 a câștigat premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial Iuliu Merca din Cluj-Napoca. Teodor este artist Nord Keyboards.

Mihai Moldoveanu

bas

Mihai Moldoveanu a început să cânte la bas în liceu și este autodidact. Cu un background rock și învățând jazz din mers, Mihai este interesat de mai multe stiluri de muzică și artă. Pe lângă JazzyBIT, Mihai mai cântă și cu Urma și Amalia Gaiță, fiind totodată inițiatorul evenimentului de muzică improvizată Paperjam. Mihai are un trecut muzical foarte divers, abordând aproape orice gen, de la muzică electronică la black metal. Pentru mai multe informații despre Mihai, vă rugăm vizitați mihaimoldoveanu.ro

Szabó Csongor-Zsolt

tobe

Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca și studiile universitare de licență și masterat la secția de Percuție a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara. Are la activ peste 700 de concerte. În 2010 este laureat cu premiul pentru cel mai bun instrumentist în cadrul concursului MAMF din Köröstarcsa, Ungaria. Csongor este artist Istanbul Mehmet Cymbals.

Muzicienii anului

Timișoara Jazz Awards
2022

Discul Anului

Timișoara Jazz Awards
2022

Muzicienii anului

Banat Jazz Awards
2017

Grupul anului

Timișoara Jazz Awards
2016

Premiul pentru debut

Premiile Fundației “Muzza”
2013

Back to Top