JazzyBIT (n. 2 februarie 2012, Timișoara) este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, trupa lansează independent primul album “Touch the Sky” la începutul lui 2014, album ce ajunge pe locul 9 în controversatul top al muzicii românești “Muzici și Faze”. Urmează peste 100 de concerte atât în țară, cât și în Ungaria (Budapest Jazz Club și A38), Austria sau Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz. În 2016 trupa revine cu al doilea album “Horizon“, înregistrat la renumitul studio din Ungaria “SuperSize Recording” și publicat la casa de discuri EM Records, album clasat pe locul pe locul 11 în topul muzicii românești “Muzici și Faze“. Turneul de lansare pentru “Horizon” readuce JazzyBIT la Gărâna Jazz Festival (pentru a treia oară în ultimii patru ani) după un turneu ce a cuprins și unele cluburi din circuitul european, precum “Control” din București, și culminează cu concertul de pe scena grandiosului festival “Untold” din Cluj-Napoca. La sfârșitul anului 2016 JazzyBIT primește trofeul Timișoara Jazz Award pentru Grupul Anului. În 2017 JazzyBIT concertează în legendarele cluburi de jazz “Sunset Sunside” din Paris și “Reduta Jazz Club” din Praga, și pornește proiectul “Subcarpați x JazzyBIT / SUBJazz“, o contopire a muzicii celor două grupuri.

JazzyBIT 2017

Teodor Pop

pian, claviaturi

Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani, și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a fost admis la secția de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte “Francisc Hubic” din Oradea. În 2001 obține un certificat de acreditare în muzică cu specializarea “jazz”, în urma unui examen final perfect. Un an mai tărziu se mută la Timișoara, unde continuă să cânte jazz și blues în mai multe proiecte muzicale. În 2004 a câștigat premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial “Iuliu Merca” din Cluj-Napoca.

Mihai Moldoveanu

bas

Mihai Moldoveanu a început să cânte la bas în liceu și este autodidact. Cu un background rock și învățând jazz din mers, Mihai este interesat de mai multe stiluri de muzică și artă. Pe lângă JazzyBIT, Mihai cântă și cu Alexandrina, Amalia GaițăSunset in the 12th House și Paperjam, iar în trecut a cântat de la muzică electronică la black metal. Pentru mai multe informații despre Mihai, intrați pe mihaimoldoveanu.ro

Szabó Csongor-Zsolt

tobe

Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, iar în prezent este masterand la secția Percuție a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara. A participat și a câștigat premii la numeroase olimpiade naționale de muzică și concursuri internaționale de percuție.

Back to Top